Slnečná Mekka Európy Marbella: TIPY čo musíte vidieť a zažiť!

Marbella na pobreží Costa del Sol v Španielsku, má okrem skvelého nočného života a množstva špičkových barov, kaviarní a reštaurácií, aj veľa krásnych pokojných zákutí. Nájdete tu tiež nedotknuté pláže, ktoré môžete preskúmať, historické Staré Mesto, aj svetoznáme umelecké galérie. Tu je výber vecí, ktoré môžete vidieť a robiť v Marbelly.   Oddýchnite si na… Prečítať celé

Marbella na pobreží Costa del Sol v Španielsku, má okrem skvelého nočného života a množstva špičkových barov, kaviarní a reštaurácií, aj veľa krásnych pokojných zákutí.

Nájdete tu tiež nedotknuté pláže, ktoré môžete preskúmať, historické Staré Mesto, aj svetoznáme umelecké galérie.

Tu je výber vecí, ktoré môžete vidieť a robiť v Marbelly.

 

Oddýchnite si na Playa de San Pedro de Alcántara

Pre uvoľnenejší zážitok z pláže, kde nájdete omnoho menej turistov, zamierte do San Pedro de Alcántara, nenápadného mesta vzdialeného 11 km na západ.

Jeho pláž ocenená Modrou vlajkou je dlhá viac ako 1 km a široká 35 m. Vedie k promenáde lemovanej skvelými tapas barmi, sea-food reštauráciami a kaviarňami.

Medzi barmi a pieskom je cyklistická a pešia trasa známa ako Senda Litoral de Málaga, ktorá sa spája s Marbellou na východe, a Esteponou na západe.

 

Inzercia

Marbella, Casco Antiguo. Zdroj: evolutiontravel.eu

 

Preskúmajte staré mesto Marbelly

Nechajte nábrežie za sebou a prejdite parkom Alameda cez cestu, smerom na sever.

Architektúra okolo vás sa okamžite zmení, keď betónové hotely a bytové domy nahradia biele domy pokryté kvetmi.

Toto je Casco Historico (Staré mesto) – oblasť plná čarovných námestí, dláždených uličiek a stáročných budov.

Medzi hlavné atrakcie patria butiky s oblečením a obuvou, námestie Plaza de los Naranjos a kostol Panny Márie zo 16. storočia (Iglesia de Nuestra Señora de la Encarnación).

Stará štvrť je tiež udržiavaná v bezchybnej čistote až do bodu, keď sa dlaždice lesknú na slnku.

 

Pozrite si sochy od Salvadora Dalího na Avenida del Mar

Môže sa to zdať nepravdepodobné, ale Avenida del Mar – mramorom dláždený bulvár, ktorý vedie od parku Alameda k promenáde medzi obyčajnými obytnými blokmi zo 70. rokov – slúži aj ako galéria pod holým nebom.

Po jej dĺžke je roztrúsených päť bronzových sôch od Salvadora Dalího, ktoré zobrazujú jeho manželku (v dvoch dielach), rímskeho boha Merkúra, gréckeho hrdinu Persea a trójskeho bojovníka na koni.

 

 

Plavba z Marbelly do Puerto Banús

Jachty a katamarány, ktoré sa plavia medzi Marbellou a Puerto Banús niekoľkokrát denne rozhodne musíte navštíviť a previezť sa.

Medzi kľúčové pamiatky na polhodinovej ceste patrí La Concha, hora v tvare mušle za Marbellou, a letná rezidencia kráľa Saudskej Arábie, ktorú je možné vidieť iba z mora.

Po zakotvení v Puerto Banús si odskočte na drink alebo obed, a nechajte sa uniesť miestnou priateľskou atmosférou.

 

Puerto Banús. Zdroj: lavidanoessolotrabajar.com

 

Puerto Banús

Niekoľko kilometrov východne od starej Marbelly je najžiarivejšia časť letoviska, Puerto Banús.

Ak sa Marbella porovnáva s Francúzskou riviérou, sú to butiky, super jachty a luxusné športové autá, ktoré sú v Puerto Banús doslova, na každom kroku.

Táto oblasť si zaslúži trochu vášho času, nie len aby ste videli okázalé prejavy bohatstva, ale mali by ste sa pozrieť na veľkú sochu nosorožca, tiež od Salvadora Dalího, ktorá váži 3,6 tony, a užiť si miestny kolorit pláže a gastronómie.

Oddýchnite si na piesočnatej pláži a večer sa choďte najesť do jednej z množstva luxusných reštaurácií.

 

Vráťte sa v čase v Castillo Sohail

Castillo Sohail sa nachádza na kopci neďaleko mesta Fuengirola, 25 minút jazdy východne od Marbelly.

Je to stredoveká pevnosť postavená na mieste rímskych a fénických ruín.

Okrem toho, že je jednou z hlavných historických atrakcií na pobreží Costa del Sol, je to aj miesto konania podujatí, ako je Stredoveký trh  – farebný týždeň sokoliarov, lukostreľby, žonglovania a dokonca aj „lovu drakov“ –, a Oktoberfest – inšpirovaný pivným festivalom, ktorý sa zvyčajne koná koncom augusta.

 

Kaňoning na rieke Guadalmina. Zdroj: outdoortrip.com

 

Vydajte sa na kaňoning na rieke Guadalmina

Kaňoningové výlety sú skvelým spôsobom, ako preskúmať Sierra de las Nieves, chránené pohorie pokryté lesmi, jaskyňami a roklinami hneď za Marbellou.

Výlety so sprievodcom rôzneho trvania a náročnosti začínajú a končia v Benahavís (25 minút jazdy autom do vnútrozemia z Marbelly). Zahŕňajú skákanie z útesu, zlaňovanie vodopádov, brodenie rieky, zlaňovanie a prírodné kĺzanie vodou.

Budete si musieť priniesť uzavretú obuv, v ktorej vám nevadí premoknúť, uterák a nejaké suché oblečenie na prezlečenie.

 

Choďte do klubu La Suite

La Suite je špičkový nočný klub v rezorte Puente Romano Beach, približne na polceste medzi Marbellou a Puerto Banús.

Oddýchnite si v interiéri v štýle New Yorku, ohraničenom rímskymi hradbami, nasajte chytľavé rytmy a doprajte si luxusné koktaily.

 

Pozrite si sobotný pouličný trh v Puerto Banús

Puerto Banús, ktorý sa nachádza 8 km západne od Marbelly, je prístavná komunita plná značkových obchodov, prisťahovalcov a nablýskaných jácht.

Každú sobotu ráno sa na hlavnom bulvári, ktorý vedie od nepoužívanej býčej arény k nábrežiu, koná jeden z najväčších blších trhov na pobreží Costa del Sol, kde môžete vymeniť a kúpiť všetko, od starožitností a vintage oblečenia, až po ovocie a korenie.

 

Opantajte sa surrealizmom v múzeu Ralli

Múzeum Ralli, ktoré sa nachádza na promenáde Golden Mile, ukrýva jednu z najvýznamnejších zbierok latinskoamerického umenia v Európe.

Stále expozície skúmajú rôzne druhy surrealizmu a grafického a figuratívneho umenia v súčasnej Latinskej Amerike, a predstavujú diela mexických sochárov Geradra Quiroza a Maria Aguirre Roa.

Okrem nich sa ďalšia stála expozícia zameriava na surrealizmus v interpretácii európskych umelcov ako Marc Chagall, Salvador Dalí a Francis Bacon.

 

Pokračujte na ďalší príspevok »



Cestovanie autom

Kam na dovolenku autom

  • Plánujete letnú dovolenku, ale radi by ste sa vyhli preplneným a stresujúcim letiskám?
  • Cestovanie autom vám dáva slobodu ísť kamkoľvek chcete, kedykoľvek chcete. Nemusíte sa riadiť cestovnými poriadkami autobusov ani lietadiel a môžete sa zastaviť na miestach, ktoré vás po ceste zaujmú.